söndag 1 januari 2012

Öppet brev till våra besökare

Den uppmärksamme läsaren kan inte ha undgått att Historiska Böcker inte har uppdaterats på ett par månader nu. Detta kan givetvis ge intrycket av att bloggen har lagts ner och att intresset från undertecknad att driva den har svalnat. Inget kan vara mer fel. Bloggen har funnits i mina tankar varje dag och det är med ett tungt samvete som jag tvingats konstatera att tiden inte räckt till att uppdatera bloggen sedan höstterminen började på allvar. Den största förklaringen till detta ligger i högskolestudier, som ni alla vet kräver läsning av annan sorts litteratur.

Då denna blogg drivs på fritiden och på frivillig basis har den därför dessvärre fått stått åt sidan på grund av ovan nämnda studier. Detta kan man inte komma ifrån och så kommer det antagligen att se ut även i framtiden, men det betyder inte att den heller skall ignoreras av undertecknad i flera månaders tid. Det är inte rätt mot bloggen eller mot er som läser den, så med det nya årets intåg tänker Historiska Böcker därför komma med ett nyårslöfte; att åter väcka liv i bloggen och uppdatera den mer eller mindre regelbundet igen! Självklart kan frekvensen av recensioner sjunka något på grund av studierna, men målet är minst en recension i månaden, gärna fler.

Men har undertecknad legat på latsidan helt och hållet under de senaste månaderna vad gäller historisk litteratur? Knappast! Jag har läst ändå vid sidan av studierna, men inte hunnit med att skriva om det. Därför finns det ett par recensioner som bara väntar på att författas och publiceras (som t.ex. De avgörande slagen II, Vasa: historien om ett skepp, Sjuttiofem fotografier och så småningom också Bronsåldersmordet) så under de kommande dagarna kommer ni besökare att skämmas bort med sådant, som en bra start på det nya året.

Jag hoppas att ni har överseende med den inaktiva hösten och att ni är med oss även i fortsättningen! God fortsättning på er alla och ett mycket gott 2012!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar